Biografija

Basbaritonist Marko (Marcos) Fink je rojen slovenskim staršem v Buenos Airesu, Argentini. Svoj glas je šolal pri profesorjih Ivan Ivanovu in Victorju Srugu, kasneje pa sodeloval pri mojstrskih tečajih za repertoar pri profesorjih Ph. Huttenlocker, W. Schöne, E Werba, A. Baldin. Leta 1988 je dobil štipendijo in v Londonu študiral pri H. Harper in R. Sutherlandu. Svoj operni debut je doživel leta 1990 v salzburški Grossesfestspielhaus.

Beri dalje …

Diskografija

Marcos Fink je posnel preko 60 plošč. Med tistimi, na katere je najbolj ponosen, gotovo sodita plošči Slovenija! in Canciones Argentinas, ki ju je posnel skupaj s sestro, mezzosopranistko Bernardo Fink za založbo Harmonia Mundi. V celoti so posnete štiri opere: Mozartove Cosi fan tutte, Don Giovanni (CD in DVD) in Čarobna piščal ter Händelova Agrippina, ki je bila nominirana za Grammy, tako kot tudi plošča Canciones Argentinas. Njegovi posnetki Schubertovih treh ciklov pesmi so dosegli lep odmev.

Beri dalje …

Repertoar

Marcos Fink nastopa kot solist v operah in oratorijih po vsem svetu. Odziva se vabilom opernih gledališč in različnih organizatorjev koncertov, dirigentov, skladateljev in režiserjev. Nikoli se ni opredeljeval kot pevec samo določenega žanra ali glasbenega obdobja. Postavlja si visoke kriterije v služenju glasbi kot interpret, igralec in umetnik. Tako ga lahko vidimo in slišimo v skladbah stare glasbe kakor tudi sodobne. Predvsem mu je pri srcu samospev, v katerem še posebno lahko pokaže svojo izrazno moč. 

Beri dalje …

Loading Quotes...